09/28/15 16:20
(http://pik.bg)

ПИК TV: Лукарски: Методи Андреев и синдикатите да не се месят

ПИК TV: Лукарски: Методи Андреев и синдикатите да не се месят

Не е работа на депутатите и на политическата власт да се месят в държавни предприятия, а откак съм министър, Методи Андреев непрекъснато се опитва чрез натиск или молби да кадрува във ВМЗ.

Така отговори днес министър Лукарски на въпрос за изявлението на депутата от ГЕРБ с искане за неговата оставка. Отговорността за ВМЗ нови принципалът в лицето на Министерството на икономиката, кадруване от други, извън него, не е приемливо, каза още той. По същия начин министърът реагира и на въпрос за готвен протест от синдикатите в българо-руското съвместно предприятие "Автоелектроника" в Пловдив.

Ако възмущението им е свързано само със смяната на управляващия генерален директор Славчо Терзиев, това е работа единствено на принципала, а не на синдикатите, да бъдат така добри да не се месят в кадровата политика на Министерството на икономиката, каза още той и допълни, че днес представители на "Автоелектроника" са на среща в министерството в София. По обед в Пловдив бе обявен протест от името на синдикат "Подкрепа". Що се отнася до ВМЗ- Сопот, министърът допълни, че кризата там е отминала отдавна и от миналата година предприятието върви нагоре. Тази година бележи своеобразен рекорд с производство за 40 млн лв само през двата летни месеца юли и август.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване