09/28/15 15:20
(http://pik.bg)

ПИК TV: Магистрала Струма „опря” в Благоевград

ПИК TV: Магистрала Струма „опря” в Благоевград

Само месец остава до пуска на ЛОТ-2 на АМ "Струма", свързващ Дупница с Благоевград. Отсечката с дължина 37.5 км е готова на 90 на сто, каза през уикенда министър Лиляна Павлова. Още доста работа обаче има да се свърши в края на магистралата в района на Благоевград.

Отсечката от Дупница до Благоевград е готова 90 на сто, каза в събота министърът на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Преди време тя обеща отсечката от 37.5 км-от язовир Дяково преди Дупница до Благоевград да бъде пусната в началото на ноември. По едно време се чу, че лентата на ЛОТ-а ще бъде срязана предизборно на 20 октомври. Продължението на автомагистралата от Благоевград до село Крупник, намиращо се на входа на Креснеското дефиле или ЛОТ-3.1. все още се проектира. Строителството му ще започне в началото на 2016 година.

Като цяло отсечката е готова, но още много работа има в района на село Джерман край Дупница и край Благоевград. На тези две моста все още се работи по изграждането насипите на самото пътно платно./

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване