09/28/15 04:30
(http://www.klassa.bg/)

Русия не планира да вземе участие във военни действия на територията на Сирия

  Русия не планира да вземе участие във военни действия на територията на Сирия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американския журналист Чарли Роуз за телевизионните канали в CBS и PBS.
„ Над 2 000 екстремисти с произход от страни от бившия СССР се намират на територията на Сирия. Те представляват опасност за нас, ако се върнат. Така, че защо да ги чакаме да се върнат? По-добре е да помогнем на сирийския президент Башар Асад да се бори с тях там, на територията на Сирия. Това е главният ни мотив да оказваме съдействие на Асад. Като цяло ние желаем ситуацията в региона да не се превърне в подобна на тази в Сомалия“, заяви Путин.
„Русия няма да участва в никакви военни операции на територията на Сирия. Но ние мислим, как да интензифицираме работата си и с президента Асад и с наши партньори в други страни“, подчерта руският президент.
„Вижте кой контролира Сирия- над 60% от сирийската територия е под контрола или на „Ислямска държава“ или на „Джебат ал-Нусра“ и други терористични групировки. Как смятате, правилно ли постъпват тези, които подкрепят въоръжената опозиция и терористичните организации, без да се замислят какво ще се случи със Сирия след пълното унищожаване на държавните й институции?“ , добави Путин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване