09/28/15 02:55
(http://pik.bg)

Триста ученици превзеха Витоша в дъжда

Триста ученици превзеха Витоша в дъжда

Близо 300 ученици и техните ръководители се качиха днес на Витоша, отбелязвайки световния ден на туризма и края на Европейската седмица на физическата активност и спорта MOVE Week. Събитието беше организирано и финансирано от дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” към Столична община и събра деца и младежи от над 15 училища. Всички участници получиха оранжеви фланелки и гривни от сдружение „BG Бъди активен”, което е национален координатор на кампанията MOVE Week.

Първоначалният маршрут беше до Черни връх, но заради лошите климатични условия беше съкратен. Събитието се проведе и в подкрепа на Европейския ден на спорта в училище, в рамките на който бяха активизирани близо 300 училища в цялата страна. Същевременно над 250 души закриха днес MOVE Week в Пловдив, като тичаха в центъра на града. Ден по-рано „BG Бъди активен” организира и спортен фестивал в градската градина. Където хиляди участници практикуваха Kangoo скокове, зумба, тае бо, пилатес, йога, аеробика, футбег и много други. Екипът на смолянската пожарна се включи в MOVE Week танцувайки зумба в събота.

В събитието взеха участие и около 150 деца от града, които бяха организирани от Младежкия доброволен отряд към службата. Освен че танцуваха, децата опитаха да пръскат с пожарникарски маркучи, да балансират с чаши вода и други игри от състезателен характер. Същевременно играчите от школата на волейболен клуб „Тетевен Волей” и целият професионален отбор посрещнаха в петък в своята зала децата с увреждания от 3 до 18 години от дневния център в Тетевен. Гостите имаха възможността да почувстват емоцията от волейбола, играейки с професионалистите, и получиха покана да присъстват на всеки мач ”Тетевен Волей” през новия сезон на Суперлигата. Деца с аналогични проблеми от дневен център „Слънчев ден” се включиха и в събитие на ОДЗ"Ораново" в Симитли, което е част от MOVE Week.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване