09/28/15 08:56
(http://pik.bg)

Фандъкова: София изчерпа капацитета си с изграждане на бежански лагери, да се инвестира в сигурност

Фандъкова: София изчерпа капацитета си с изграждане на бежански лагери, да се инвестира в сигурност

София е изчерпала своя капацитет с изграждането на бежански центрове и би следвало да се инвестира в сигурност. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София по БНТ. По думите й, България е част от Европа и от света и проблемът с бежанците е най-актуалният в момента. „За мен на първо място по тази тема стои въпросът със сигурността на гражданите. Преди около 2 години, когато се засили бежанският приток в България и в София, бяха открити още 2 центъра за настаняване на бежанци и ние поставихме много остро въпроса за здравния статус на хората, които идват”, заяви тя. „Срещнахме се с гражданите, особено с тези, които живееха около бежанските центрове. Имах разговори с МВР, колегите реагираха и бяха отпуснати допълнителни патрули, общинска полиция се включи и срещите с гражданите показаха, че те имат нужда от видеонаблюдение, осветление и присъствие на полиция, за да се чувстват сигурни”, обясни Фандъкова. Според нея бежанците трябва да бъдат разделени на различни групи – „тези, които бягат от войната и влизат легално през КПП-тата в България и се настаняват в центровете, са едно, но тези, които влизат нелегално и които крият рискове за града, изискват непрекъснатото внимание на полицията и затова още от тогава датират и сега продължават масираните операции на полицията по залавяне на нелегални имигранти и настоявам за много сериозни санкции срещу трафикантите”, каза тя. По думите й, няма как да си затворим очите при това, което се случва в цяла Европа. „За радост всички могат да признаят, че към момента нашите граници се охраняват добре. Само преди 10-тина дни отново имах разговор с министъра на вътрешните работи и поисках отново допълнителни патрули”, посочи тя.

Фандъкова заяви, че в последните години, благодарение на доверието на граждани и на много работа, са постигнали видими резултати за София. „Най-важното е, че всичко се вижда и ползва от гражданите – метрото, трамваи, над 220 нови превозни средства, кръстовища на две нива, 130 км нови улици и булеварди в цяла София, 80 нови детски градини, което компенсира загубените в миналото на такива, нови спортни зали, музеи. София беше поставена в топ 30 за най-бързо развиващи се градове в света от общо 300”, каза още тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване