09/28/15 11:21
(http://pik.bg)

Ще преглеждат безплатно за рак на гърдата в няколко столични болници през октомври

Ще преглеждат безплатно за рак на гърдата в няколко столични болници през октомври

През месец октомври ще се провеждат безплатни прегледи за рак на гърдата в няколко болници на територията на Столична община. Това каза д-р Иван Костов, изпълнителен директор на I-ва АГ болница "Света София", при представянето на резултатите от изпълнението на общинската програма за скрининг на рак на млечната жлеза, предаде „Фокус”.

"Месец октомври е световният месец за борба с рака на гърдата. Тази година освен досегашните партньори се включват още болници в София - Пета градска болница, Четвърта градска болница, Александровска болница и Окръжна болница, тоест 7-8 болници на територията на Столична община - общински и държавни, ще подкрепят кампанията с безплатни прегледи", посочи д-р Костов.

По думите му времето за прегледи ще бъде оповестено на сайтовете на съответните болници. Той прикани всички жени, които подхождат информирано и с необходимата доза интелигентност, пациентските организации и бизнес лидерите да се включат активно.

"В края на месеца ще организираме голямо събитие, в което да отчетем резултатите и да видим как бихме могли да продължим да работим заедно за Национален скринингов проект", добави той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване