09/29/15 20:05
(http://pik.bg)

34 кандидат-осиновители са преминали курс за обучение във Велико Търново

34 кандидат-осиновители са преминали курс за обучение във Велико Търново

От 2011 година до сега в Центъра за обществена подкрепа във Велико Търново са се обучили 34 кандидат-осиновители. От тях 6 са самотни родители, а останалите 28 са двойки. Това каза Здравка Николова, управител на Центъра за обществена подкрепа, предаде Радио ‘’Фокус’’.

Има 21 случая на задължителното след приключване на процедурата по осиновяване на дете наблюдение, което е в рамките на две години. Регистрирани са 5 случая на подготовка на деца за осиновяване, които преди това са били в приемни семейства. Социални работници присъстват и на срещите между кандидат- осиновители и деца.


От Центъра за обществена грижа съветват осиновителите да направят книга на осиновеното дете, в която да се събира цялата информация за живота му.В случаите, в които детето изпитва страх от осиновяването, то не трябва да се прави на всяка цена, а да се изчака да се промени отношението на детето към осиновителите, обясниха социалните работници.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване