09/29/15 23:03
(http://www.klassa.bg/)

Google учи колите си да шофират като хората

 Да научите автомобил да се управлява сам е трудно, но да го накарате да шофира като несъвършен, невротичен човек е съвсем различно.

Това казват от Google, които развиват програмата си за създаване на самостоятелно управляващи се коли. Проблемът със самоуправляващите се автомобили по пътищата е, че могат да предизвикат произшествие, защото хората са непредвидими и нарушават правилата за движение по пътищата.

Един от проблемите на Google е, че колите са още по-невротични, дори и от хората. Те спират веднага при най-малката възможност за беда или по-скоро, това което един компютър може да помисли, че е проблем.

 

Има толкова много възможности за промени в човешкото поведение, че дори ако компютърът може да ги регистрира, има малка вероятност, да продължи да реагира в реално време на това което се случва, а не на това, което си мисли, че може да се случи. Много от произшествията, включващи самоуправляващи се коли не са сериозни, дори автомобил на Google е ударен отзад.

Един пример за човешкото поведение е, че ние не завиваме в перфектна дъга. Ние скъсяваме завоя, когато можем и Google трябва да научи своите автомобили да правят същото.

Кои правила за движение от Google са готови да нарушат и кои не, все още не знаем. Google трябва да направи своите автомобили с близки до човешките реакции. Колко трудно би било това, след като инженерите са открили, че света работи по-добре по ирационален начин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване