09/29/15 07:46
(http://pik.bg)

Белозем под водата, тинята достига около половин метър

Белозем под водата, тинята достига около половин метър

Продължават обилните валежи и заедно с това все повече населени места бяха наводнени. 20 къщи останаха под вода тази нощ в пловдивското село Белозем. Заради обилния дъжд, продължил повече от денонощие, е затворен главният път през селото, съобщава БНТ.

Под метър вода са три улици, а евакуация на жителите на селото не е необходима. Това заявиха снощи от местната власт, но днес кризисният щаб ще решава дали да евакуира хората.

Хората, които не успели да спрат водните маси, се изнесли по високите части на къщите. Жителите на Белозем, които живеят близо до гарата, останаха в капан.
„Навсякъде всичко плува. Целият двор е под водата, плуват животните, а и ние. Нямам думи. Цял ден изхвърляхме водата. Спряхме вече помпата, защото не виждам смисъл. Предадохме се“, сподели пред камерата на националната телевизия Величка Иванова.

Хората решили със собствени сили да се справят с наводнението, след като звънели на тел.112 и не получили помощ в първите часове на водното бедствие.
„Сам се отводнявам, защото няма кой да ми помогне.

Пожарникарите дойдоха и си заминаха, но не ми е ясно какво направиха“, заяви Кольо Колев.
„Казаха, ще чакате. Записаха само адреса ни и никой не се обади досега“, добавя Златка Танева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване