09/29/15 12:39
(http://pik.bg)

Вдигат по-висока ограда за вълчицата Лупи в Благоевград

Вдигат по-висока ограда за вълчицата Лупи в Благоевград

След повече от седмица бягство, палавата вълчица, която всички нарекоха Лупи прекара нощта в клетката си, съобщава Нова телевизия. Тя беше заловена вчера по обед след обстоен анализ на навиците и поведението й.

„Направихме си разчет, сформирахме малко повече човешки ресурс. Всеки имаше определена задача, която трябваше в определения момент да изпълнява. Установихме най-прекия път, откъде влиза , откъде излиза, без да я стресираме, без да я притесняваме, слагахме й храна да си се връща и на базата на всичките тия неща, направихме един план, който проработи”, коментира Кирил Манов, от Община Благоевград.

Въпреки стратегията, до последно 8-месечната вълчица разигравала екипа, участвал в залавянето й.

„Усети, че наблизо има хора и тръгна към определения маршрут, който очаквахме да мине. И тя се стресира при толкова много хора и сама влезе в новоизграждащата се клетка на мечката”, казва Кирил Манов от Община Благоевград.

Там с перфектен изстрел в задния десен крак, животното било упоено. А по-късно преместено в клетка. Докато се поуспокои, а домът й отремонтира, вълчицата ще остане затворена натясно.
За да не избяга вълчицата отново оградата на клетката й ще бъде надградена с още метър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване