09/29/15 17:13
(http://pik.bg)

Гръмна скандал в партията на Радан! Заличиха кандидат на РБ от листата, излъгал от Гърция, че живее в страната!

Гръмна скандал в партията на Радан! Заличиха кандидат на РБ от листата, излъгал от Гърция, че живее в страната!

Втори предизборен гаф направиха представителите на Реформаторския блок в Благоевград. След като хората на Радан Кънев издигнаха за кандидат кмет лидера на ДСБ Калоян Ханджийски (на снимката), който боядиса паметника на Димитър Благоев като дядо Мраз, сега се оказа, че са подали и лъжлива декларация за един от кандидатите в съветническата листа, пише epicenter.bg.                   

Оказа се, че включеният като кандидат-съветник под №6 в листата Владимир Миленков живее в Гърция, откъдето развива бизнес. В декларация, подадена от негово име пред ОИК, се твърди, че предприемачът не е напускал Благоевград. След свикано извънредно заседание на ОИК, Миленков бе заличен от листата. Започва и проверка по случая. Известно е, че за неверни данни в тези декларации се носи наказателна отговорност по член 313 от НК. Това е красноречиво доказателство за морала на реформаторите в изборно време, коментират възмутени граждани.

Припомняме и случая с кандидата им за кмет Ханджийски, който, след като окепази символа на Благоевград по време на най-светлите коледни празници, избяга от мястото на престъплението и направи опит за заблуди полиция и прокуратура. Впоследствие камерите на общинската сграда го разобличиха и той сключи споразумение с прокуратурата, за да избяга от наказателната отговорност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване