09/29/15 23:01
(http://www.klassa.bg/)

Джобна камера снима звездите

 В Сингапур, екип на фирмата Tinymos работи върху прототип на малка камера, насочена към любителите на астрономията. Камерата Tiny1, се очаква да дебютира през ноември по щандовете на магазините.

Фирмата е създадена в началото на 2014 г. и главен оперативен директор е Ашприт Синг Арора който съобщи, че прототипът е напълно функциониращ, но се нуждае от батерия и засега може да работи само чрез USB захранване. От компанията се надяват Tiny1 да бъде GoPro на астрофотографията.

След всичките ужасни снимки на лунното затъмнение направени със смартфон разбрахме, че телефоните не са готови да заемат мястото на най-висок клас оборудване астрофотография, което е пазарната ниша на Tiny1.

Сензорът за светлина на Tiny1 е с по-ниска светлочувствителност, отколкото тези на други компактни фотоапарати. Камерата позволява и смяна на обектива. Компанията изчислява, че има ниша от около 2 милиона астрофотографи само в Северна Америка, на които Tinymos ще предложи своята камера.

Тук може да видите снимки направени с Tiny1.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване