09/29/15 18:00
(http://pik.bg)

МВР спира платените номера!

МВР спира платените номера!

Родната полиция влиза във война с мутрите и техния стил да карат с повтарящи се цифри на номерата на джиповете им. МВР слага край на издаването на платени регистрационни номера на автомобили с по-интересни или еднакви цифри, похвалиха се от там. Това се предвижда като част от комплекс от мерки, с които ръководството на вътрешното ведомство ще бори корупцията сред личния състав. Оказало се, че и много ченгета се възползвали от факта че са служители на системата и си взели мутренски номера.

МВР ще въведе изцяло електронна услуга за заявки за получаване на регистрационни номера, като така всеки ще взима номера си напълно на случаен принцип. Все пак хората се съмняват, че въпреки това ще се правят пак много редки изключения. От полицията обаче са категорични, че вече никой няма да може да си избира номера, дори и действащи политици,пише столичен всекидневник.

Като цяло идеята на ведомството е да въведе и изцяло електронно плащане на глоби и фишове, издадени от КАТ. Това може би ще стане готово още през първите три месеца на следващата година.

Заради новите мерки, самите редови ченгета се шегуват, че МВР е обявило война на мутрите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване