09/29/15 12:58
(http://pik.bg)

Мерджанов: БСП Лява България няма да участва в днешното заседание

Мерджанов: БСП Лява България няма да участва в днешното заседание

„ПГ на БСП Лява България няма да участва в днешното заседание”. Това зави пред журналистите в НС зам.-председателят на ПГ на БСП Лява България и говорител на БСП Атанас Мерджанов. Като причина за това той посочи позицията на левицата по Закона за предучилищното и училищното образование.

„Поведението на ГЕРБ и на управляващите доказа, че те по никакъв начин няма да се съобразяват с това, което смятаме за важно и нужно да влезе в този закон. Няма да участваме в днешното заседание, защото намерението на управляващите e да удължат заседанието до окончателното приемане на този закон. Ние не сме съгласни”, заяви той, съобщиха от БСП.

Мерджанов обясни, че депутатите от ПГ на БСП Лява България са в голямата си част в НС. На въпрос дали ще има четвърти опит за събиране на кворум, Мерджанов обясни, че това е противоречие с правилника на НС. „Нашето действие е политическа реакция на несъгласие с приeмането на този закон”, категоричен бе Мерджанов. Той подчерта, че и останалите парламентарни групи не са в пълния си състав и провала на това заседание не може да бъде приписан като вина на БСП. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване