09/29/15 22:58
(http://www.klassa.bg/)

Местан: ДПС ще отговори на агресията с песни

 ДПС ще отговори на агресията с песни. Този ангажимент пое лидерът на ДПС Лютви Местан. Той коментира скандалът, който избухна в социалните мрежи във връзка с откриването на кампанията на движението в Исперих в събота. Клип, на които звучи вариация на песента „Кой уши байряка” на турски език предизвика вълна от коментари.

"Ние ще водим позитивна кампания, ще пеем песни на предизборните си срещи, в това число и възрожденските патриотични песни ще бъдат пяти', отсече лидерът на ДПС..
„Тази истерия е продукт на невежеството", заяви Местан. Тук ако патриотите, ако не са пишман патриоти, спират и ръкопляскат. Няма нищо по-хубаво от това избирателите, собствено на ДПС, да пеят патриотичната песен за Райна Княгиня. той отново обясни, че на същата мелодия има и турска любовна песен. Местан отново повтори, че става дума за песни с една и съща мелодия, но със съвсем различни текстове. Това е част от богатството на балканския фолклор, обясни Местан и даде пример с „Ясен месец вече изгрява”, която има свои вариации на сръбски и турски. Той се зарече, че ще предостави на политическите си опоненти библиография, за да прочетат внимателно.

„Стига с тези истерии. Няма да призная на никого претенцията да бъде по-голям патриот от мен и от който и да е избирател на ДПС. Знамето, ушито от Райна Княгиня е и наше знаме”, отсече Местан. Той коментира и поздравът, който отправи на турски език към симпатизантите на ДПС по повод Курбан Байрям. Той заяви, че води кампанията на ДПС изцяло на български, но се обяви за отпадането на текстовете от ИК, които задължават кампанията да се води само на български.
Местан попита дали роптаещите срещу това са съг .асни бесарабските българи да са длъжни да се поздравяват на молдовски и украински език.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване