09/29/15 08:19
(http://pik.bg)

Под егидата на Мария Габриел в Брюксел се провежда конференция за майчиното здравеопазване

Под егидата на Мария Габриел в Брюксел се провежда конференция за майчиното здравеопазване

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел председателства на конференция, посветена на необходимостта от универсален достъп на майките до висококачествени здравни грижи, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Форумът се провежда по инициатива на новосъздадения Алианс за здравословното състояние на майките.

Въпросът за здравословното състояние на майките в момента се решава от Европейската комисия като част от неравнопоставеността в здравеопазването.

Той често се преплита с други политики (детски заведения, миграция, неравенство). Обект на дискусия ще бъде и отвъд европейското измерение на перспективата на здравеопазването в световен мащаб, особено в светлината на Международната година за развитие.

Конференцията се провежда в рамките на първата Европейска седмица за безопасно майчинство и цели насърчаването на достъпа до майчино здравеопазване и създаването на благоприятна среда за жените да направят своя избор.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване