09/29/15 07:54
(http://www.klassa.bg/)

Путин: Няма бивш агент на КГБ

 

Управляващата партия в Русия загуби избори

Руският президент Владимир Путин се съгласи с твърдението, че „няма бивши сътрудници на КГБ“, но уточни, че това касае единствено получените от тях знания и опит по време на работата им в службите. В интервю за американския журналист Чарли Роуз държавният глава подчерта, че отдавна се занимава с друго, но призна, че нито един етап от живота му не е минал безследно.

„С каквото и да се занимаваме, каквото и да правим, този опит и тези знания винаги си остават с нас, ние ги носим със себе си по-нататък и някак си ги използваме“, обясни Путин, който дълги години е служил в бившия КГБ. В разговора си с президента Роуз преразказа думите на един от сътрудниците на ЦРУ, според когото руският лидер „притежава ценни навици и добре му се отдава да очарова хората“. „Е, щом са ви го казали от ЦРУ, навярно е така. Там специалистите не са лоши“, отговори Путин, цитиран от РИА Новости. На репликата на американския журналист, че в САЩ много говорят за президента на Русия, той отвърна: „Няма какво друго да правят?“.

В интервюто, направено в навечерието на юбилейната сесия на Генералната Асамблея на ООН, Путин засегна и темата за свалянето на бившия украински президент Виктор Янукович. Руският лидер заяви, че разполага с точни данни за ролята на американската страна в смяната на властта в Киев. „Нашите партньори от САЩ не крият, че са подкрепили тези, които бяха против Янукович“, каза Путин и допълни: „Ние знаем кой кога и къде се е срещал, работил е с тези хора, свалили Янукович, как са ги поддържали, колко са им плащали и как са ги готвили, на какви територии и в какви страни и кои са били тези инструктори“. По най-горещата световна тема президентът увери, че Русия няма да участва в сухопътна операция в Сирия. "Русия няма да участва в никакви войскови операции на територията на Сирия или в други държави, във всеки случай засега не планираме това", изтъкна Путин. По думите му сирийският проблем може да бъде решен само като се укрепват действащите законни държавни структури, като им се оказва помощ в борбата срещу тероризма и същевременно се подтикват към позитивен диалог със "здравата част на опозицията" и към политически промени. Подобна позиция изрази и иранският президент Хасан Рохани. "Ако извадим сирийския режим от уравнението, терористите ще влязат в Дамаск", предупреди Рохани.

Междувременно партията на властта в Русия „Единна Русия“ призна поражението си на изборите за губернатор на Иркутска област, информира Интерфакс. Кандидатът на управляващите Сергей Ерошенко, който досега беше временно изпълняващ длъжността, загуби на балотажа. Вотът спечели опонентът му от комунистическата партия Сергей Левченко, който успя да събере 56,39% от гласовете. Иркутска област е единственото място, където „Единна русия“ загуби вота за местна власт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване