09/29/15 07:57
(http://www.klassa.bg/)

Ултрамодерна линия за производство на сирене заработи в Пловдив

 С обновен учебно-производствен комплекс към катедра „Технология на млякото и млечните продукти” бе открита учебната година в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив. Базата разполага с последно поколение линия за производство на бяло саламурено сирене, съобщи ректорът на университета проф. Кольо Динков.

Единственото по рода си а нас висше учебно заведение в областта на хранителната индустрия за пореден път проведе успешна кандидатстудентска кампания и изпълни на 100% държавната поръчка за образователно-квалификационните степени бакалавър и магистър с приети 805 студенти. С платена форма на обучение тази година са записани и приети още 167 студенти. „Това ни дава основание да заявим, че е налице силен интерес към нашите специалности и университетът е с утвърдено присъствие на образователния пазар, като единственото в страната висше учебно заведение в сферата на хранителните технологии“, бе категоричен проф. Динков.

УХТ започна тържествено учебната си година и с удостояването на академик Мария Балтаджиева с плакет и почетна грамота на университета. „Дългогодишен ръководител на катедра „Технология на млякото и млечните продукти“, декан, зам-ректор, академик Балтаджиева е човек с невероятен принос повече от 40 години не само към университета ни, но и към научно-изследователската дейност в областта на млякото и млечните продукти“, посочиха от академичното ръководство на УХТ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване