09/29/15 23:07
(http://www.klassa.bg/)

Французите искат войски в Сирия, руснаците – не

 Повечето французи подкрепят изпращането на войски в Сирия и сухопътна операция срещу терористите от „Ислямска държава“, независимо от това че президентът им Оланд отхвърля подобен вариант, сочи ново проучване. Положително на този въпрос са отговорили около 56 на сто от запитаните.

Франция преди броени дни започна удари по позициите на „Ислямска държава“ в Ирак, но не и в Сирия, за да не се окаже, че помага на войските на Башар Асад.

При подобно проучване в Русия резултатите показват две трети от руснаците (69%) не подкрепят въвеждането на войски в Сирия, за подкрепа на Асад срещу „умерената опозиция“ и „Ислямска държава“, и обратното 67 на сто са за дипломатическа и политическа подкрепа за Дамаск, а 43% за помощ с оръжие и консултации.

Руският президент Владимир Путин изключи провеждането на наземна операция в Сирия. Москва отдавна снабдява Дамаск с оръжие и консултации, и има бойни самолети на територията на Сирия, които едва ли се пилотират от сирийци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване