09/29/15 13:49
(http://pik.bg)

Шефът на "Пътна полиция": Когато гражданинът има възможност електронно да провери и плати глобите си, тогава би отпадал контролният талон

Шефът на "Пътна полиция": Когато гражданинът има възможност електронно да провери и плати глобите си, тогава би отпадал контролният талон

Като говорим за отпадане на синия талон, първо трябва да реализираме нещата, които са заложени – електронните услуги, доработка на системата за административно наказателната дейност и едва тогава може да отпадне синият талон. Това каза началникът на отдел „Пътна полиция” при ГД „Национална полиция” комисар Бойко Рановски по време на пресконференция, на която се представи План за превенция и противодействие на корупцията в МВР, предаде агенция "Фокус".

„Когато гражданинът има възможност електронно да си провери какви задължения има, което е предвидено да се направи до края на годината или началото на следващата, и има възможност електронно да си заплати дължимите глоби, тогава бихме предприели следващата стъпка за отпадане на контролния талон. По отношение на това как ще накараме човека да си плаща, дори в момента има изготвен проект, който беше финализиран в края на миналата седмица за промяна в Закона за движение по пътищата”, обясни Рановски.

По думи му, там е заложено за хората, които не си заплащат глобите, при контрол на пътя да се налага принудителна мярка „Спиране от движението на МПС”.

„Заложени са много промени по отношение на неправоспособните водачи за превишаване на разрешената скорост. Дава се срок, в който трябва да се заплатят глобите. Заложен е и конкретен срок кога ще се изпращат незаплатените глоби за събиране в НАП. Това ще става електронно и бързо. Който не си заплати глобата в срока за доброволно изпълнение, всичко ще отива за събиране в НАП”, уточни Рановски.

Той посочи, че с тези мерки водачите ще бъдат длъжни да си плащат глобите, ако не искат да им бъдат образувани изпълнителни дела в НАП. 

Филип Гунев допълни, че синият талон е знак за полицая, че е направено нарушение, а когато се въведат таблетите, при проверката ще се виждат всички задължения. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване