09/30/15 15:17
(http://pik.bg)

Борисов: Не може да продължава това безогледно шофиране и неспазване на закона!

Борисов: Не може да продължава това безогледно шофиране и неспазване на закона!

Министър-председателят Бойко Борисов определи като недостатъчни предлаганите от МВРзаконови промени за прекратяване на нарушенията, водещи до тежки пътни инциденти, и поиска до понеделник да му бъде представен проект с драстични мерки, които да доведат до спиране на убийствата на пътя. Това се съобщава в стенограмата на провелото се правителствено заседание на Министерски съвет.

„Не може да продължава с това безогледно шофиране и неспазване на закона! Не може да се качваш пиян и това да не се води предумишлено убийство! Войната в Афганистан взема по-малко жертви годишно от това, което се случва в България! Е тогава ние това не трябва ли да го изведем като закон, приоритет, парламентът и ние?”, коментира премиерът по време на днешното правителствено заседание.

Той препоръча да се включат мерки като незабавно задържане на автомобила на извършилия груби нарушения и механизъм за бързо налагане на наказание. „Цялостната ни съдебна реформа са включително и тези неща. Дай му право – дежурен съдия веднага решава проблема”, казва министър-председателят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване