09/30/15 21:59
(http://pik.bg)

Драгомир Стефанов съпредседател на КП "Народен съюз": "Хората трябва да гласуват за личности, а не за програми и партии"

Драгомир Стефанов съпредседател на КП "Народен съюз": "Хората трябва да гласуват за личности, а не за програми и партии"

Близо 10 години Столична община се управлява абсолютно еднолично от политическа партия ГЕРБ.  Това каза водачът на листата за общински съветник в град София от Коалиция "Народен съюз" Драгомир Стефанов в ефира на БНР.

Той изтъкна, че един от най-основните проблеми на Столична община е проблема с детските градини, който вече цяло десетилетие не е решен, въпреки множеството откривания и срязани лентички. Подходът, който беше избран за решаването на този проблем, общината да строи бавно, тромаво и скъпо детски градини беше погрешен. 

"Доказано е, че общината е лош стопанин. Затова реалният ход беше да бъдат насърчени частните инициативи в разкриването на детски градини на общински терени и да се даде възможност на деца от социално слаби семейства да посещават детските градини, при условия, каквито са в другите общински детски градини", заяви съпредседателят на КП „Народен съюз„  Драгомир Стефанов.

Водачът на листата за София от КП "Народен съюз" оцени като тежък проблема с оставането на младите хора у нас и отношенията между администрацията и бизнеса. Според него общините трябва да намалят рекета върху бизнеса, за да може да съществува той, както и да се намалят разрешителните режими и там, където е възможно да бъдат заменени с уведомителни с цел намаляване на административната тежест върху бизнеса.

Относно условията за живот в големите градове може да се каже,че състоянието е горе-долу поносимо, но в малките градове то е трагично, коментира Стефанов.

"Като се замислим в миналото, къде можеше да има село без учител, поп и лекар, а сега ние оставихме места и без даскал и без лекар. От тази гледна точка кметовете на малките населени места трябва сериозно да се замислят дали да си позволят да имат шофьор и секретар или да оставят поне един лекар в селото, за да помага на хората", предложи той.

По думите му сферата, в която държавата изостава сериозно е ИТ сектора, а това е сфера, в която България има значителни предимства и генерира огромни финансови средства.

Образованието става драматично в това отношение. Няма нито един подготвен специалист, който да дойде да работи и да обучава децата на компютри и програмиране. 

"Няма как да очакваме, че за заплатата, която получава една учителка по история ще дойде един ИТ специалист, който да обучава децата на компютри. Образованието не ни е гъвкаво", посочи политикът.

На тези местни избори се записаха за участие над 80 партии и само две национални коалиция, една от която е "Народен съюз", която включва в себе си 8 партии и граждански сдружения. 

"Ние считаме, че само обединени можем да вървим напред и това е пътя на политическата система у нас. Апелът ни към хората и избирателите е да гласуват за личности и да спрат да гласуват за програми и партии. Ако се гласува за хора, тогава нещата може и да се променят", призова кандидатът за общински съветник с номер на бюлетината 36. 

В заключение той подчерта, че София се развива много по-бавно, от колкото трябва да се развива. За последните 10 години бюджета се е увеличил три пъти и нито един от големите проблеми на София не решен - нито проблема с трафика, нито проблема с дупките по пътищата, нито проблема с кучетата.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване