09/30/15 10:14
(http://pik.bg)

Експерт: Планинската застраховка е необходима, независимо през кой сезон туристите посещават планината

Експерт: Планинската застраховка е необходима, независимо през кой сезон туристите посещават планината

Добре е туристите да си правят планинска застраховка, независимо през кой сезон посещават планината, дори и само за разходка. Това коментира Павел Павлов, организационен секретар в ПСС към БЧК, пише агенция "Фокус".

Той подчерта, че заплащането на услугите по спасяването е последното нещо, за което се мисли при евентуален инцидент, но ако има планинската застраховка, туристът реално не разбира колко е струвало неговото спасяване. 

„Планинската застраховка е нещото, което може да ни помогне. Тя е много важна за нас, като Планинска спасителна служба, за да възстановим своите разходи, за да може да продължим да бъдем на очакваното и желаното ниво“, допълни Павел Павлов. По думите му човекът, който потърсва помощта на ПСС, имайки застраховка, не разбира какво и как службата е възстановила като разход. 

„Планината е различно място. Ние можем да решим просто да се качим с колата и да направим една малка разходка около зоната, до която сме стигнали по асфалт, но вече попадаме в друго място. В този смисъл, съобразявайки се, уважавайки правилата в планината, ние не застрашаваме своето здраве и живот“, каза още Павел Павлов.

Той уточни, че всеки, който тръгва в планината трябва да има застраховка, тъй като планината винаги крие своите рискове. Павел Павлов поясни, че междинните сезони – пролетта и есента, са характерни с много чести и бързи промени във времето в планината. Туристите трябва винаги да предвиждат допълнителна дреха, яке за дъжд, подходящи за съответния сезон пособия, подчерта планинският спасител.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване