09/30/15 11:34
(http://pik.bg)

Калфин заминава на работно посещение в Тунис

Калфин заминава на работно посещение в Тунис

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин заминава на работно посещение в Тунис в периода 30 септември – 3 октомври 2015 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Очаква се с вицепремиерът и министърът на социалните въпроси на Тунис да подпишат Спогодба за социална сигурност между двете държави за гарантиране на пенсионните права на лицата, работили в двете страни.

По време на посещението си вицепремиерът Калфин ще обсъди с министъра на професионалното обучение и заетостта на Тунис Зиед Лаадхари възможностите за двустранно сътрудничество в областта на заетостта. Акцент ще бъде поставен върху дуалното обучение и политиките срещу безработицата, насочена към неравностойните групи на пазара на труда. 

В работната програма на министър Калфин е предвидена среща с министър- председателя на Тунис Хабиб Есид. Тема на дискусията ще бъдат развитието на двустранните отношения между България и Тунис. Вицепремиерът ще се срещне и с председателя на Народното събрание на Тунис Moхамед Eнасьор.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване