09/30/15 07:20
(http://pik.bg)

Министерски съвет ще разгледа предложение за отпускане на допълнителни средства за ДАНС

Министерски съвет ще разгледа предложение за отпускане на допълнителни средства за ДАНС

Министерски съвет ще разгледа предложение за отпускане на допълнителни средства за периода 2015 г. за ДАНС. Това предвиждат програмата за работа на правителството.

Предвижда се още да бъде разгледано и предложение за утвърждаване на разходите за персонал по области на политики и програми по бюджета на Министерство на туризма. Очаква се правителството да актуализира и списъка на държавите с пазарен риск, приет със Закона за експортното застраховане.

Министерски съвет ще разгледа и проект на постановление за допълнение на тарифата за таксите, които събират музеите, националния институт за недвижимо културно наследство и националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” за извършване на услуги. Ще бъде разгледан и проект на решение за одобряване на проект на споразумение между правителството на България и Международната организация на франкофонията за откриване в София на структура на организацията и нейните привилегии и имунитети на българска територия и допълнителна договореност към него.

Правителството ще разгледа и проект за сътрудничество в областта на науката между с Босна и Херцеговина. В областта на отбраната дневният ред предвижда три проекти на решения – единият за утвърждаване на сътрудничеството с Естония, а другият, свързан с утвърждаване на ротациите в щаба на бригада Югоизточна Европа и командните длъжности.

Третият проект е свързан с утвърждаването на между правителството на Република България и върховното главно командване на обединените въоръжени сили на НАТО в Европа и щаба на върховния главнокомандващ на НАТО по трансформацията относно осигуряването на поддръжка от страната домакин за провеждане на операции и учения на НАТО. Очаква се Министерски съвет да одобри и предложение до президента Росен Плевнелиев за награждаване с орден „За храброст” – първа степен. 
Седмичното правителствено ще започне в 10 ч. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване