09/30/15 18:07
(http://pik.bg)

ПИК TV: Проф. Тодор Танев: Всичко, което е ново, по някакъв начин плаши

ПИК TV: Проф. Тодор Танев: Всичко, което е ново, по някакъв начин плаши

Всичко, което е ново, по някакъв начин плаши и казвам това по повод съмненията около новия закон за предучилищното и училищно образование, който се гледа в Народното събрание.

По-консервативните, а това в семействата са обикновено жените казват - така се готви леща, така се правят нещата или изпитват съвсем естествен инстинкт за съхраняване на техните деца, т.е. да не бързат да ги пращат в предучилищна форма на обучение. Те мислят, че новото може да им навреди. Но майките във Великобритания, в Холандия, където отдавна има такава форма на обучение отдавна не си задават тези въпроси.

А сигурно и те са се безпокоили по онова време. Нека да видим да има момент на улягане на закона - за нищо новаторско не е гарантирано, че няма грешки, но специално за тази форма, за която има световен опит, не мисля, че България е толкова уникална, че само у нас предучилищното образование да представлява голям грях. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване