09/30/15 00:40
(http://pik.bg)

Правителството обсъжда програма за развитие на отбранителните способности

Правителството обсъжда програма за развитие на отбранителните способности

На правителственото заседание министрите ще обсъдят и ще решат и се очаква да предложат на парламента „Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили България 2020".

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще внесе за одобряване проект на съгласие по подписаното на 16 юни 2015 г. в гр. Монс, Белгия, изявление за намерение (SOI) на Федерална Република Германия за присъединяване към меморандум за разбирателство между правителството на Република България и Върховното главно командване на обединените въоръжени сили на НАТО В Европа и щаба на върховния главнокомандващ на НАТО по трансформацията относно осигуряването на поддръжка от страната домакин за провеждане на операции и учения на НАТО. По предложение на Ненчев се очаква да се приеме проект на меморандум за разбирателство между МО на България и министерствата на отбраната на Естония, Латвия, Литва, министъра на националната отбрана на Полша, Министерството на националната отбрана на Румъния и Върховния щаб на съюзническите сили в Европа (SHAPE) относно щабните елементи за интегриране на силите на НАТО (NFIU). Министърът на отбраната ще внесе и проект на решение за възлагане на министъра на отбраната да проведе консултации за изменение на таблицата за ротация на щаба на бригада Югоизточна Европа и командните длъжности в щаба на бригада „Югоизточна Европа”, приложена към споразумението за многонационалните мирни сили за Югоизточна Европа.

Премиерът Бойко Борисов ще внесе на редовното заседание на правителството проект за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Държавна агенция „Национална сигурност” за 2015 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване