09/30/15 15:34
(http://www.dnevnik.bg/)

"Ройтерс": Русия е нанесла първите си въздушни удари в Сирия


Според САЩ Русия вече е нанесла първите си въздушни удари в Сирия, съобщи висш американски служител, пожелал анонимност, предаде "Ройтерс". По негови данни операцията е проведена в околностите на Хомс в западната част на страната.

Служителят уточни, че информацията, с която разполага, е предварителна, и отказа да даде повече подробности за броя на нанесените удари и вида на използваното въоръжение. Според Би Би Си Вашингтон е бил предварително уведомен за намеренията на Русия.

Засега централното военно командване на САЩ не е коментирало тази информация, уточнява "Ройтерс".

По-рано днес горната камара на руския парламент одобри искането на президента Владимир Путин да използва армията зад граница. Решението бе взето с пълно единодушие от представителите в Съвета на федерацията, съобщи РИА "Новости".

Ръководителят на администрацията на държавния глава Сергей Иванов поясни, че става въпрос за въздушни удари, които ще бъдат ограничени във времето. Той изключи провеждането на сухопътна операция в Сирия, но отказа да даде повече подробности за плановете на Кремъл.

Иванов допълни, че решението на Русия идва след молба на сирийския лидер Башар ал Асад за военна помощ.

По-късно сирийският лидер потвърди, че е отправил писмена молба към Путин за военна помощ.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg>.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване