09/30/15 16:12
(http://pik.bg)

Синдикатите във ВМЗ Сопот обявяват стачка

Синдикатите във ВМЗ Сопот обявяват стачка

Синдикалната секция на КТ „Подкрепа” във ВМЗ Сопот от днес е във символична стачка, съобщи лидерът на синдиката в завода Димитър Атанасов, цитиран от Блиц.

Причината е в неизпълненото им искане директорът на гърмялата два пъти площадка „Иганово” Цветана Бодурова да бъде махната от поста.

„Не желаем компрометирана личност, при която два пъти ставаха взривовете и която иска да връща пенсионери на работа, да ръководи най-важното звено в завода”, казаха недоволните. Ако Бодурова не бъде сменена, ще обявим безсрочна ефективна стачка и в петък сутринта, когато заседава новият Борд на директорите и изпълнителният директор Иван Гецов, ще блокираме портала и няма да ги допуснем да влязат, заяви още Димитър Атанасов.

Както БЛИЦ съобщи, преди няколко месеца два мощни взрива разтърсиха „Иганово”. Там се изготвя крайната продукция и се работи с боеприпаси. Като по чудо инцидентите се разминаха без жертви. Тече разследване, но и до днес виновниците не са посочени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване