10/01/15 08:13
(http://www.klassa.bg/)

Tаня Райковска влиза в КС от съдебната квота

 Зам.-председателят на ВКС и ръководител на Търговската колегия Таня Райковска е избрана за конституционен съдия от Общото събрание на ВКС и ВАС, което се проведе днес. На балотаж тя спечели 112 гласа в съревнование със зам.-председателя на ВАС Боян Магдалинчев, който получи 52 гласа.

Кандидатите бяха общо четирима - Райковска, Магдалинчев и съдиите от ВКС Симеон Чаначев и Борислав Белазелков. Гласуваха общо 177 съдии от ВКС и ВАС.


Половин час преди началото на Общото събрание, обявено за 14 ч., е бил подаден анонимен сигнал за бомба в Съдебната палата. Веднага след получаването му служители от съдебната охрана спряха достъпа на граждани и магистрати до палатата. Така навън останаха и част от съдиите от ВАС. След намеса на председателите на ВКС и ВАС те бяха допуснати.

Тази есен изтичат мандатите на Димитър Токушев и Пламен Киров от президентската квота, както и на Благовест Пунев - представител на съдебната власт, и на Красен Стойчев от парламентарната квота.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване