10/01/15 18:39
(http://pik.bg)

АБВ откри предизборната си кампания

АБВ откри предизборната си кампания

Партия АБВ – Добрич откри предизборната си кампания с водосвет в храм „Свети Георги”, отслужен от архиерейския наместник отец Иван Дойчев. Осветено бе и партийното знаме.

„Помолихме се за успех, защото с молитва започва всичко в нашия живот – жътвата, сеитбата, всяка една битка. В първия ден от месеца започваме с ново начало, каквото е участието ни в местните избори”, сподели кандидатът за кмет на АБВ и водач на листата от кандидати за общински съветници Милко Пенчев.

Той отправи специален поздрав към музикалните дейци и към възрастните хора, на които е посвете денят 1 октомври. Милко Пенчев подари билети за театрално представление на възрастни хора – членове и симпатизанти на АБВ.

„В листата за общински съветници на АБВ се залага на млади и амбициозни хора, с различни професии, хора, доказали своите качества, хора, които имат желание да направят промяната в начина на живот в Добрич”, подчерта кандидатът за кмет. Програмата на АБВ залага на 21 предизборни обещания, какъвто е и номерът на бюлетината на партията.
„Програмата ни е обърната към хората, в нея има реални действия, които да доведат до това, добричлии да се чувстват наистина граждани на своя град. Поставяме си реални цели да изпълним точно определени проекти. Ще търсим конструктивен диалог за осъществяването на тези проекти”, заяви Милко Пенчев.

Той посочи, че АБВ има изготвен проект за развитие на транспортната схема в Добрич, за да бъде тя полезна за всички хора в града. Партията разполага с ресурса от хора, които да предложат адекватни решения за по-гъвкаво придвижване на хората в Добрич.
Друг важен момент от управленската програма е благоустояването на жилищните зони.

По думите на Пенчев това, което досега е направено, не е съобразено с потребностите.

Особено внимание АБВ ще обърне на бизнеса. „Той е който ни храни и създава работни места, спомага за развитието на града. Имаме идеи за промяна на местните данъци и такси за бизнеса. Ще инициираме поредица разговори по тази тема, за да извлечем какво е необходимо да се направи”, допълни Пенчев.

Програмата предвижда и сериозна ревизия на общинския жилищен фонд. В АБВ смятат, че общината не го стопанисва добре. „Готови сме с план как да бъде управляван този фонд, как общината да се освободи от това, което й е в тежест и как да се направят по-уютни другите общински жилища”, каза кандидатът за кмет.

Той увери, че продължава да се търси вариант за откриване на земеделско висше учебно заведение в Добрич, за което ще се разчита на подкрепата на депутата от АБВ проф. Иван Станков.

В АБВ се обявяват и за нов подход за разпределяне на общинските средства за спорт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване