10/01/15 11:22
(http://pik.bg)

Агенцията за обществени поръчки преминава към министъра на финансите

Агенцията за обществени поръчки преминава към министъра на финансите

Агенцията по обществени поръчки преминава на подчинение към министъра на финансите. Това гласуваха депутатите с промените в Закона за обществените поръчки, които бяха приети на първо и второ четене практически без дебати.

С промяната се оптимизира процесът на изпълнение на Националната стратегия за развитие на сектора. В текстовете фигурира също отмяна на забраната възложителите да поставят изисквания за икономическо и финансово състояние, квалификация и технически възможности по отношение на специализираните предприятия или кооперациите на хора с увреждания.

По този начин се гарантира, че възлагането на поръчката ще се съобрази с капацитетните възможности на тези лица при запазване на конкуренцията между тях. Закона за обществените поръчки цели решаването на неотложни проблеми в областта на обществените поръчки и оптимизиране на процеса на създаване на централни органи за обществени поръчки, когато те са в рамките на изпълнителната власт. Промяната е в съответствие с утвърдените практики на Европейския съюз за насърчаване на централизираното възлагане. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване