10/01/15 07:37
(http://pik.bg)

Бежанци с деца спят пред бургаско РПУ

Бежанци с деца спят пред бургаско РПУ

Нова група от общо 60 сирийски бежанци са задържани от полицията рано тази сутрин. Те били забелязани от органите на реда в района около ВХТИ в бургаския комплекс „Славейков“, съобщи flagman.bg.

Имигрантите са в окаяно състояние, целите са изцапани с кал, дрехите им са изпокъсани, а миризмата, която се носи от тях, е неописуема, твърди изданието.

"Цяла сутрин са тук, влизат на групи и дават обяснения пред полицаите. Плашат ни, изглеждат ужасно, а около тях летят мухи.

Тук има много деца, а тези бежанци може да разнасят болести", оплака се живуща в близост до полицейското управление в ж.к. "Лазур" Пред сградата на управлението има и бащи с малки деца, които лежат на земята и чакат да дадат показания. Бежанците заявиха, че е по-голямата част от тях са от Афганистан, но имало и от Сирия и Ирак. „Минахме границата през Турция и пет дни се крихме в планината. Заловиха ни днес на пътя. Просто бягаме от войната, там е страшно“, разказаха част от бежанците.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване