10/01/15 12:55
(http://pik.bg)

Викат 5700 родни шофьори на "Фолксваген" и "Ауди" заради проблемния двигател

Викат 5700 родни шофьори на "Фолксваген" и "Ауди" заради проблемния двигател

5700 автомобили от марките "Фолксваген" и "Ауди" в България ще подлежат на сервизна акция, тъй като са оборудвани с проблемния дизелов двигател, съобщиха от представителя на германския концерн у нас - "Порше БГ".

Техните собственици ще бъдат уведомени как ще протече предстоящата сервизна акция, която ще засегне общо 11 млн. возила в цял свят.

"В резултат на вътрешната проверка на "Фолксваген Ей ДЖИ" е установено, че броят на засегнатите автомобили, доставени от Porsche BG, е 3500 леки коли на "Фолксваген", 900 бройки лекотоварни автомобили от същата марка, както и 1300 машини от марката Audi. Всички те са оборудвани с дизеловия двигател EA 189, като те са технически безопасни и напълно годни за пътна експлоатация", обявиха официално от "Порше БГ".

От представителството на "Фолксваген" и Audi потвърдиха, че новите автомобили с Еuro-6 дизелови двигатели и тези, които не са с дизелови двигатели тип EA 189, не са засегнати по никакъв начин. Следващата стъпка на компанията е да уведоми съответните клиенти в България, че качеството на отделяните отработени газове от автомобила им, може да бъде подобрено, уточнява "Стандарт".

"След това клиентите ни ще бъдат информирани и относно техническото решение за подобрение на автомобила им и ще могат да уговорят час за посещение на сервиза", се казва в съобщението на българския представител на "Фолксваген".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване