10/01/15 13:46
(http://pik.bg)

Ген. Михов: Има политици, които желаят да нямаме ударна авиация

Ген. Михов: Има политици, които желаят да нямаме ударна авиация

Силно ме безпокои, не е хубаво, така отговори в парламента ген. Михо Михов, депутат от АБВ, на въпрос дали е добре чужди самолети да охраняват въздушното ни пространство.

Авторитетът на България, която е авиационна страна от 102 години, силно ще падне в близките години, смята Михов при такава опция. Има политици, които желаят да няма ударна авиация, при положение,че сме членове на НАТО - това прилича на Литва, Латвия , Естония и Словения, които никога не са имали авиация и авиационна школа, уточни той.

На въпрос, когато започват военните действия в Сирия, кой е виновен, че охраняваме неадекватно въздушното си пространство, той отговори: не мога да направя силна връзка в геополитически план, където страни са Русия, САЩ, ЕС, Сирия и ИД. Да, има война. Надявам се това да е началото на края. Тази война трябва да завърши бързо с участието и дипломатическите, политическите и военни усилия и на САЩ, Русия и ЕС. Война има, защото има две налични условия – политическа цел, но и употреба на въоръжени сили и борба. Потърпевши са европейците и ЕС. Тези дни ще се разисква този проблем на високо ниво в Брюксел, припомни Михо Михов.

Ние трябва да усилим собствените си въздушни сили, да ремонтираме където и да било достатъчно бързо нашата изтребителна авиация, изрази надежда той.

Искането за оставка на военния министър ген. Михов коментира така: нямаме отработена позиция, чувал съм, че нашето ръководство в лицето на председателя и заместниците му отдавна са заявявали искане на такава оставка. От моята уста и от комисията това няма да чуете. Навярно и в нашата партия, на която не съм член, ще се разисква дали да подкрепим тази идея, посочи той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване