10/01/15 15:15
(http://pik.bg)

Ген. Радев: ВВС удариха дъното, разчитам че бързо ще преминем към първи етап на стабилизиране авиацията

Ген. Радев: ВВС удариха дъното, разчитам че бързо ще преминем към първи етап на стабилизиране авиацията

Най-важното в този момент е да гарантираме здравето и живота на летатления състав, да не прекъснем носенето на дежурство и охраната на нашето въздушно пространство. За мен най-важното е че има ясен ангажимент за осигуряване на необходимите средства за това. Това заяви на извънреден брифинг началникът на ВВС генерал-майор Румен Радев след среща с премиера Бойко Борисов, на която той оттегли оставката си. Днес сутринта подадох оставка за прекратяване на моя договор във Въоръжените сили, заяви генералът. Мотивите са два - това е изключително тревожното състояние на авиацията, липсата на ясна, стабилна програма за нейното развитие и предлаганите промени в Закона за Въоръжените сили, касаещи съвместната защита на въздушното пространство и най-вече, че аз не мога да въздействам на процесите, каза Радев Той призна, че не е било лесно премиерът да го убеди да си оттегли рапорта за напускане на поста.

”Той ме извика спешно при него. Доложих категорично, ясно и откровено. Доложих относно сигурността на полетите и съхраняване на нашия летателен състав”, обясни Радев. По думите му премиерът изразил съпричастност и своята подкрепа. Още в сряда на заседание на МС той иска разчети за ВВС, които удариха дъното. Подкрепата няма да е малка. Разчитам че бързо ще преминем към първи етап на стабилизиране на българската авиация. На въпрос на БГНЕС какво означава този първи етап, началникът на ВВС заяви, че „предлагам да дадем шанс правителството да се ангажира с това, което ние ще им предложим. Доложих на премиера много ясно какво е състоянието на бойната авиация, която охранява въздушното пространство”. Очаквайте подробности. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване