10/01/15 09:41
(http://pik.bg)

На първите места сме с Гърция по неспазване на присъдите на съда в Страсбург

На първите места сме с Гърция по неспазване на присъдите на съда в Страсбург

Гърция и България са рекордьори по неспазване на присъдите на Европейския съд по правата на човека, коментира днес македонският вестник ”Дневник”.

Според изданието Комитета по правни въпроси на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа изразил загриженост заради големия брой на присъди, които не са изпълнени. Такива случаи имало 11 000. Гърция досега не е изпълнила стотици присъди. Според Павле Васкопулос, лидер на партия „Виножито“, през 80-те и 90-те години на миналия век Съвета на Европа и ОССЕ бяха уважавани организации, тъй като правата на човека били модерни.

След падането на желязната завеса нещата са се променили. Изданието посочва, че забележките за България били свързани със смъртни случаи и лошо отношение на полицията. Случаят с ОМО „Илинден“-ПИРИН е влязъл и в този доклад, тъй като „е неосновано отказването на България да регистрира асоциация, която има за цел признаване на македонското малцинство в страната“, което, според изданието, било аргумент на България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване