10/01/15 12:22
(http://pik.bg)

Паргов: Събрахме 2000 подписа за отваряне на парка на Резиденция „Лозенец"

Паргов: Събрахме 2000 подписа за отваряне на парка на Резиденция „Лозенец"

Събрахме 2000 подписа в подписката за премахване на забранителния режим и отваряне на парка на Резиденция „Лозенец". Това каза пред журналисти водачът на листата за общински съветници в София на „БСП Лява България“ Калоян Паргов, цитиран от „Фокус".

Резиденцията има държавен забранителен режим, тъй като се води секретен военен обект. БСП-София ще продължи да набира подписи, след което ще внесе подписката в парламента в Комисията по отбрана и сигурност с настояване още на първото заседание да бъде разгледан въпросът.

Паргов благодари на Инициативния комитет за това, че за два месеца е успял да вземе мнението на 2 000 граждани, които са положили своите подписи за отваряне на Резиденция „Лозенец". „Министерство на отбраната тогава реагира, прие ни, но не титулярът Николай Ненчев, министър на отбраната.

Разговаряхме и поеха обещания ангажимент. До този момент не се е случило нищо, затова и този доклад за безплатно посещение от граждани в резиденцията ще бъде внесен и въпросът ще бъде поставен", заяви Паргов и се закани: „Сагата продължава".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване