10/01/15 16:56
(http://pik.bg)

ПИК TV: Ген. Радев: ВВС удариха дъното, разчитам че бързо ще преминем към първи етап на стабилизиране авиацията

ПИК TV: Ген. Радев: ВВС удариха дъното, разчитам че бързо ще преминем към първи етап на стабилизиране авиацията

Най-важното в този момент е да гарантираме здравето и живота на летателния състав, да не прекъснем носенето на дежурство и охраната на нашето въздушно пространство. За мен най-важното е че има ясен ангажимент за осигуряване на необходимите средства за това.

Това заяви на извънреден брифинг началникът на ВВС генерал-майор Румен Радев след среща с премиера Бойко Борисов, на която той оттегли оставката си.

Днес сутринта подадох оставка за прекратяване на моя договор във Въоръжените сили, заяви генералът. Мотивите са два - това е изключително тревожното състояние на авиацията, липсата на ясна, стабилна програма за нейното развитие и предлаганите промени в Закона за Въоръжените сили, касаещи съвместната защита на въздушното пространство и най-вече, че аз не мога да въздействам на процесите, каза Радев.

Той призна, че не е било лесно премиерът да го убеди да си оттегли рапорта за напускане на поста. ”Той ме извика спешно при него. Доложих категорично, ясно и откровено. Доложих относно сигурността на полетите и съхраняване на нашия летателен състав”, обясни Радев. По думите му премиерът изразил съпричастност и своята подкрепа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване