10/01/15 08:06
(http://www.klassa.bg/)

Порошенко: ЕС не може да оцелее без Украйна

 Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че страната му трябва да бъде член на ЕС. „Няма значение готови ли са европейците да приемат Украйна или не. Аз настоявам, ЕС не може да оцелее без Украйна. Демократична Украйна трябва да е в ЕС. Оптимист съм, че мечтата ми ще се сбъдне“, каза украинския държавен глава.

Освен това Порошенко сподели и какво иска да работи след като е президент. Според него той няма да се занимава с производство и търговия с шоколадови бонбони, а ще стане депутат в Европейския парламент.

Междувременно стана известно, че по време на престоя си в Ню Йорк Порошенко сериозно е настинал и имал температура 38,5.

Порошенко използва трибуната на ООН, за да отпрати обвинения срещу Русия. Той постави по съмнение постоянното членство на Русия в състава на Съвета за сигурност на ООН.

Според Порошенко е съмнителен фактът, че Съветският съюз е предал постоянното си членство на Русия при разпада си пред 1991 г. Също така по време на речта си той няколко пъти нарече Русия „агресивна страна, която не се бори, а финансира тероризма“.

Според него страната трябва да се лиши от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН и се обяви за ограничаването и отмяната му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване