10/01/15 22:36
(http://www.klassa.bg/)

Портативен ветрогенератор за туризъм и у дома

 В портала Kickstarter беше представен проект за производство на портативния ветрогенератор Trinity, който се предлага в четири размера. Устройството има акумулатор, който съхранява натрупаната електроенергия.

Trinity работи дори при скорост на вятъра от 2 м/с, а при урагани автоматично спира.

 

Устройството има както класически перки, така и вертикални, предназначени за работа при силен вятър. Предлагат се четири модела – 50, 400, 1000 и 2500 вата. Според разработчиците Trinity 50 е идеален за захранване на електронни устройства при туристически походи. Напълно зареденият акумулатор стига за 3-4 зареждания на смартфон. Най-голямата версия Trinity 2500 лесно може да захрани електромобил или да се използва за ветрогенератор за домашната електромрежа (при моделите от 1000 и 2500 вата има вграден инвертор).
Конструкцията е компактна и мобилна. Най-малкият модел в сгънато състояние представлява цилиндър с дължина 30 сантиметра и тежи само 650 грама. Най-големият Trinity 2500 сгънат е 1 метър и тежи 19 килограма. Размерите му позволяват лесно да се побере в багажника на лек автомобил. При предварителна заявка четирите модела струват от 369 до 5999 долара.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване