10/01/15 07:54
(http://www.klassa.bg/)

Скейтборд от бъдещето

 Ако никога не сте чували за Swagway, вероятно си спомняте за летящия скейтборд от филма 'Завръщане в Бъдещето“. Swagway е платформа с размерите на скейтборд, подобна на тази от филма, която се движи на две седем цолови колела и използва роботизирана технология, жироскопи и акселерометри за поддържане на баланса.

Swagway X1 идва с упътване за употреба и напълно заредена бтерия, така че не трябва да чакате за да го изпробвате. На пръв поглед, X1 изглежда просто, състои се от две самобалансиращи платформи свързани с ос, които могат да работят самостоятелно или съвместно.


Поради липсата на дръжка, за която да си хванете ще ви накара да се почуствате несигурен. Swagway оживява когато стъпите на него и започва да се движи хаотично, което може да е малко опасно. Ако стоите нестабилно на краката си, всяко ваше леко движение или дори намерението ви за движение, се превръща в реално.

 

 

Когато се отпуснете, ще усетите как да контролирате устройството само с леки движения. Накланянето напред задвижва X1 напред, а накланянето назад го спира и задвижва в обратна посока. Трудност ще срещнете при завиването, което се извуршва чрез натиск с пръстите на крака ви въху една от реагиращите на натиск платформи.

 

 

 

 

Слизането от Swagway също не е лесно. Първо трябва да се уверите, че Swagway е напълно спрял да се движи, да стъпите на земята с единия крак и да бъдете много внимателни, защото устройството все още леко ще се движи. С повече практика, ще можете да усъвършенствате слизането. Управлението на устройството от хора на средна възраст е малко опасно.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване