10/02/15 08:08
(http://www.klassa.bg/)

Google показа Nexus 5X и Nexus 6P

 Google представи новото поколение смартфони Nexus 5X и Nexus 6P. Амбициите на IT гиганта са да пребори поне малко от дела на пазарния лидер iPhone 6 и току-що пуснатия в търговската мрежа iPhone 6s.
Nexus 5X е с новата операционна система Android 6.0 Marshmellow. Той е по-малкият от двата модела и диагоналът на екрана му е 5,2 инча. Апаратът е произведен от LG. По-големият – Nexus 6P, е с 5,7-инчов дисплей и е на китайската компания Huawei. Той също е с Android 6.0 Marshmallow. Новата операционна система предлага редица полезни функции, включително и няколко за батерията, които удължават живота й. Смартфоните сами усещат, когато са оставени без надзор, и превключват някои приложения в режим на готовност. Така животът на батерията се удължава с до 30%.
И в двата модела потребителите могат да ползват Project Fi - безжична услуга, която комбинира Wi Fi и клетъчните сигнали на мобилните оператори. Така апаратите винаги имат възможно най-добрата интернет връзка. Тази услуга обаче засега се предлага само в САЩ, а в България не се очаква да се появи в скоро време.
И двата модела имат задна камера 12,3 мегапиксела. Тя снима видео в резолюция 4K, както и в забавен каданс. Предната камера на Nexus 6P обаче е с по-голяма резолюция – 8 MP, докато при Nexus 5X е 5 MP.
Апаратите имат на гърба сензор за пръстови отпечатъци, както и нов USB-порт за зареждане, който вече не е трапецовиден, а правоъгълен – тоест кабелът може да се вкарва всякак.
Процесорът на Nexus 5P е 1,86HZ 6-ядрен Qualcomm Snapdragon, а на Nexus 6X e 2.0GHz 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 810.
Моделът на LG е с 16 и 32GB памет за съхранение на данни, а този на Huawei – 32, 64 и 128GB. Вътрешната памет и на двата модела е еднаква – 3GB.
Батерията на по-малкия Nexus 5P е с капацитет 2700mAh, а на Nexus 6X – 3450mAh.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване