10/02/15 21:36
(http://pik.bg)

Toshiba Portege Z20t– Дизайн, Дисплей, Клавиатура и Периферия

Toshiba Portege Z20t– Дизайн, Дисплей, Клавиатура и Периферия

Първи и един от основните акценти при този хибрид е дизайнът. Корпусът на устройството е направен магнезий - здрав и лек материал, който освен това е и много красив. Такава е и цялата визия на Z20t. Нея няма смисъл до описваме с думи, от кадрите които виждате на екраните си, можете и сами да прецените, допада ли ви или не. Ние само ще добавим малко размери. (309мм x 199.9мм x 8.8мм)

 

 

Механизмът за захващане на докинг станцията е метален, той е здрав и плавно движение. Интересното при него е, че позволява да завъртите таблета и наопаки при поставяне. Така той става много удобен за правене на презентации. Докинг станцията е една идея по-тежка от таблета (763гр. / 730гр.) като разпределението на теглото е направено така, че Portege Z20t да стои устойчиво на масата, дори когато е максимално отворен. В това положение сребристата линия в задната част играе ролята на допълнително краче. То поставя конструкцията под лек ъгъл, който както знаем е по-удобен за продължително писане.

 

За удобството допълнително спомага и островното разположение на бутоните. Те са с къс и отсечен ход и най-важното, със самостоятелна подсветка, която прави Portege Z20t удобен за работа дори в тъмни помещения. Не трябва да се притеснявате и ако случайно разлеете водата си върху клавиатурата – тя е устойчива на мокрене.

 

Тази синя точка е така нареченият "Тракпойнт", екстра която ще оценят хора работещи с графични приложения и таблици. Именно тя е наложила и нестандартното горно разположение на двойката помощни бутони при тъчпада.

 

Дисплей

Дисплеят с който разполага хибрида на Toshiba е с 12.5" диагонал  и резолюция 1920x1080 пиксела. В резултат получаваме 176 ppi плътност на изображението която ни гарантира максимално детайлни образи, независимо от колко близко разстояние се взираме в дисплея. Максималната яркост която отчитаме тук е 350 cd/m² със 77% разпределение по цялата повърхност на екрана.

 

 

Така в комбинация с близо 900:1 контраст, при гледане на видео и игра на игри, оставаме приятно изненадани от качествата на Z20t. Матрицата тук е IPS което както знаем се характеризира с добри ъгли на странично виждане.Този екран има още една много полезна екстра, с която повечето хибриди не могат да се похвалят.

 

 

Последният слой е бронирано IOX стъкло, което е устойчиво на драскане и директен натиск. Покритието е антирефлетивно и по него не остават следи от пръстови отпечатъци.

 

Аудио

По отношение на озучението, нямаме забележки към Toshiba. То се състои в два стерео говорителя находящи се в предната част на устройството. Звукът който възпроизвеждат е достатъчно силен, като в същото време е и с не лош бас. Ефект който първоначално не очаквахме от толкова компактно тяло.

 

Периферия

Всички контролни бутони и изходи по таблета са изнесени в дясната му част. Това са комбиниран аудио жак, четец на карти памет microSD, micro-HDMI, micro-USB 2.0, курсор за звука и бутон за активация. Долу, непосредствено до изходите за докинг станцията, намираме AC power захранващ порт и скрит стилус.

 

 

 

Докинг станция

По продължението на самата докинг станцията обаче, намираме всички изходи и приложение, които правят Z20t пълноправен и функционален компютър. В ляво това са Kensington Lock заключващ порт, аналогов VGA и цифров HDMI видео изходи. В дясно маркираме цели два USB порта версия 3.0, захранване и дори пълноразмерен Gbit-LAN чрез който можем да свържем жично интернет.

 

 

Това ще ни помогне да намалим консумацията на електроенергия до почти невероятни стойности. Какви са те, ще разберете във втората част на ревюто ни, в която заедно с хардуера на Toshiba Portege Z20t във версията B-10E ще проведем и подробни тестове на батерията.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване