10/02/15 18:09
(http://pik.bg)

Дончев: Оттеглената оставка на ген. Радев няма политически нюанси

Дончев: Оттеглената оставка на ген. Радев няма политически нюанси

Не считам, че оттеглената оставка на ген. Радев има каквито и да било политически нюанси. Това е вопъл от страна на професионалните военни, които казват: „Повече така не може!“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на Би Ти Ви.

Вчера шефът на ВВС генерал-майор Румен Радев подаде оставка заради непоследователна политика за стабилизиране на бойната авиация. След разговор с премиера Радев оттегли искането си.

„Не може една държава, която е един от основоположниците във въздухоплаването, въздушните й граници да се охраняват от друг“, отбеляза Дончев по въпроса.

Той бе помолен да коментира очаквания доклад за КТБ. Относно него вицепремиерът посочи.

„Едно е да се знаят къде са парите, друго е да има юридически права те да се върнат обратно“. Относно класацията, според която сме на 54-то място по конкурентоспосбност, Томислав Дончев подчерта: „Причината да сме на това място е недостатъчно добре работещи институции, нужда от подобряване на инфраструктурата, здравеопазване и образование. Наред с борбата ни с корупцията трябва да подобрим и тези неща“.

По адрес на неосъществилия се проект „Южен поток“ Дончев заяви: „Надявам се на мястото на „Южен поток“ да има нещо различно“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване