10/02/15 08:13
(http://www.klassa.bg/)

Как сексът влияе на професионалните спортисти

 Неотдавна американската джудистка и актриса Ронда Роузи, носителка на първия в историята шампионски пояс в категория „петел“ на най-голямата ММА организация в света – UFC, обяви, че преди излизането си на ринга гледа максимално да.... прави секс. Lenta.ru реши да научи каква точно роля играе сексът в живота на професионалните спортисти.

Руските изследователи научно се обосноваха, че интимните отношения влияят различно на мъжете и жените. За представителките на нежния пол сексът е като легален допинг – повишава нивото на тестостерона в организма, а с това подобрява показателите за скорост и издръжливост.

При мъжете обаче е обратното – препоръчително е да се въздържат от интимни близости, за да не пропиляват излишни сили. Когато става дума за национални състезатели, треньорите рядко поощряват спортистите да изпълняват съпружеския си дълг преди старт, а неспазването на спортния режим носи след себе си и редица санкции.

През септември 2013 г. 21-годишният футболист на „Брюж“ Максим Лестен бил заловен със своята приятелка в хотелската си стая преди евроквалификацията с Италия. За това провинение младежкият национал на Белгия бе отстранен от футболните телени за половин година.

На олимпийски игри пък още веднъж напомнят на спортистите за забранения плод, като раздават презервативи в олимпийското село. За зимните игри в Сочи, например, бяха закупени 100 000 презерватива или по 35 на човек. В резултат на това състезателите бяха оставени сами да разрешават въпроса: Да бъде или не?

 

Мохамед Али

Легендарният боксьор Мохамед Али се отказвал от интимни ласки 6 седмици преди важен бой. Въздържанието му донесло желания резултат – през 1960 г. Али спечели олимпийското злато, през 1964-1966 и 1974-1978 г. той бе абсолютен световен шампион в супертежка категория. Някои авторитетни издания пък дори му дадоха титлата „Спортист на века“.

Роналдо

„Секс няколко часа преди мач – това е тайната на моя успех“, разказва двукратният световен шампион по футбол. Бразилският нападател е на мнение, че никой и по никакъв начин не може да докаже, че сексът влияе зле на играта на футболиста. Преди сериозен мач Роналдо предпочитал пасивен секс, за да разпусне и да съхрани сили за предстоящите си изяви на терена. След него – може и по-бурен...

Немов

Четирикратният олимпийски шампион по спортна гимнастика Алексей Немов пък твърдеше, че никой не е защитил дисертация за ползите от секса преди излизането на подиума. „Всеки сам си преценява, но за мен преди състезание е по-добре да съхраниш силите си. Да се отдам на удоволствия винаги съм предпочитал след големите победи“, признава гимнастикът.

Кристиано Роналдо

За португалския нападател Мондиалът е над всичко. „Уверен съм, че сексът не ти носи толкова радост, колкото спечелването на световната титла. Сексът – това не е лошо. Но Мондиалът е веднъж на четири години, а не така е при секса“, разсъждава Кристиано.

Кириос

Бившата първа ракета в юношеската ранглиста Ник Кириос не скрива: „Преди важен мач винаги правя секс.“ Вероятно заради своя режим 20-годишният австралиец може да се похвали с 4 титли от юношеските турнири от Големия шлем и два 1/4-финала (на Уимбълдън 2014 и Откритото на Австралия 2015).

Скиавоне

С Кириос е солидарна и победителката в 13 турнира на WTA Франческа Скиавоне. „За жените сексът преди мач е не просто нужен. Той е фантастика! Сексът повишава хормоналното ниво, което способства за добра игра“, заявява италианката, която стана шампионка на „Ролан Гарос“ 2011 и два пъти носителка на „Фед къп“ (2009 и 2011 г.).

Ван Алмсик

Германската плувкиня Франциска ван Алмсик е носителка на 10 златни олимпийски медала. Пред немската преса Франциска е признавала, че сексът с приятеля й преди състезание много по-добре разгрявал мускулите й, отколкото тренажора. Най-много тя обичала да прави секс в своята собствена среда – т.е. във водата. „Ако искам мъж, то нищо не може да ме спре. Сексът с мъжа, който искам, за мен е най-добрият в света допинг. Това ми дава сили за победи“, откровена е спортистката.

 

Известни са и случаи, когато сексът е помагал на състезателите да постигнат не само високи резултати, но и да се оправдаят пред допинг ченгетата. През 1996 г. в организма на испанския състезател по спортно ходене Даниел Плас бе открит забранения нандролон. Атлетът успя да убеди инспекторите в своята невинност като заяви, че веществено е попаднало в неговата кръв от бременната му жена, с която той имал интимни отношения в нощта преди допинг теста.

 

Автор Екатерина Бушуева, lenta.ru

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване