10/02/15 12:51
(http://www.dnevnik.bg/)

Камерите на пътната полиция в София са заснели 115 неправилно паркирали за ден


Само в рамките на един ден мобилните камери на столичните пътни полицаи са документирали 115 случая на превозни средства, паркирани в противоречие със законовите разпоредби - на пешеходни пътеки, спирки на масовия градски транспорт, кръстовища, тревни площи, тротоари, без да са съобразени пътните знаци и маркировки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Заради масовостта на това нарушение от столичната полиция от няколко дни пускат по улиците на града оборудвани с камери автомобили, който снимат наред. След края на обиколката от записващата техника се вадят клипчета, документиращи отделните нарушения.

На собствениците на заснетите автомобили ще бъдат пратени покани да се явят в КАТ. Там записите ще им бъдат показани и в зависимост от тежестта на нарушение ще им се състави фиш, на стойност до 50 лева или акт (до 200 лева). От пътната полиция уточняват, че патрулират основно в централната градска част, но не само.  
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване