10/02/15 16:44
(http://pik.bg)

Нова схема на измамниците: Представят се, че са от ВиК и пломбират водомери

Нова схема на измамниците: Представят се, че са от ВиК и пломбират водомери

Измамници обикалят домовете в пернишко и пломбират водомери, съобщи управителят на ВиК- Перник Иван Витанов, цитиран от БТА.

Мнимите водопроводчици се представяли за служители на местната водоснабдителна фирма, като издавали и фалшиви бележки. От ВиК предупреждават гражданите при всяко посещение на служител за извършване на услуги, свързани с водомери, да изискват от лицето да се легитимира със служебен документ. При плащане на услугата задължително се издава фактура и касов бон, обясни Витанов.

Ценоразписът за поставянето на пломби на водомерите, както и за всички други услуги е качен на сайта на ВиК. Измамите започнаха през септември. След подаден сигнал в полицията от ръководството на ВиК и след жалби на потърпевши граждани, в Радомир бе задържан 34-годишният криминално проявен перничанин В.П., срещу когото беше повдигнато и обвинение. Въпреки това, измамите продължават, казаха от ВиК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване