10/02/15 13:42
(http://pik.bg)

От началото на годината над 65 хиляди туристи са посетили Перперикон

От началото на годината над 65 хиляди туристи са посетили Перперикон

Общо 66 141 туристи са посетили Археологическия комплекс Перперикон през настоящата година, отчетоха от Регионалния исторически музей в Кърджали.

Самият музей до края на септември е бил посетен от 10 130 души. Приходите от входни такси на Перперикон, внесени в община Кърджали, са 146 758,50 лева. За сравнение за цялата 2014 г. от входни такси на археологическия обект са събрани 73 626,50 лева.

Двойно по-голямата сума през настоящата година не е резултат на увеличените през април входни такси, а на подобрената организация и контрол на служителите билетопродавачи и по-големия брой посетители, уточняват от музея. Повече от половината от посетителите на Перперикон са се възползвали от 50-процентното намаление за групи над 20 души.

Входната такса за посещение на Перперикон за лица над 18 години е 6 лева. Децата и пенсионерите заплащат по 2 лева. За групови посещение над 20 души има 50-процентно намаление. Вход не заплащат деца до 7 г. и лица в неравностойно положение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване