10/02/15 11:54
(http://www.dnevnik.bg/)

Отсъствието на Владислав Горанов прекрати заседание на транспортната комисия


Заради отсъствието на финансовия министър Владислав Горанов, насроченото за тази сутрин заседание на парламентарната транспортна комисия бе отложено, съобщи агенция "Фокус".

Комисията беше насрочена за 10.30 часа като на заседанието дойде транспортният министър Ивайло Московски, изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров и народните представители, членуващи в комисията. Председателят й Гроздан Караджов изчака 20 минути, но поради неявяването на Горанов, обяви отмяна на заседанието.

Преди това депутатът от БСП Георги Свиленски поиска оставката на Ивайло Московски заради отсъствието на Горанов.

"Искаме в България да има железници, структури, които да поддържат тази инфраструктура и нещата да се развиват нормално, за да бъдат сигурни гражданите, когато използват БДЖ. Всеки ден чуваме за закъсал влак, излязъл от ресли, персонал със здравословни проблеми. Може би БДЖ ще загине преди българската авиация", обяви Свиленски.

Независимият Георги Кадиев също упрекна неспазения ангажимент от страна на Горанов. Както се оказва, че имаме 4 самолета за ремонт в Полша, да не се окаже, че ще имаме 4 влака, посочи той.

Настимир Ананиев от Реформаторския блок поиска след като Владислав Горанов отсъства, да бъде поканен премиерът Бойко Борисов на заседание на комисията.

След отмяна на заседанието се оказа,че министър Горанов е бил в сградата на Народното събрание. Той обясни отсъствието си с това, че е наблюдавал пленарното заседание. "По правилник, когато тече пленарно заседание, не се провеждат комисии", обясни Горанов.

На въпрос, че негов представител не знае къде се намира, Горанов уточни, че е бил в кабинета си и е провеждал срещи. "Поканата беше отправена до мен за 10.30 или след приключване на пленарното заседание. Аз очаквах да приключи пленарното заседание", посочи Владислав Горанов.

На заседанието на комисията трябваше да се обсъждат въпроси, свързани с финансовото осигуряване на транспортни сектор.

Неотдавна на заседание на същата комисия ресорният министър Ивайло Московски обяви, че се надява приходите от бъдещата евентуална концесия на летище "София" да стигнат за покриването на дълговете на БДЖ, които Министерството на финансите отказало да плаща, въпреки че имало ресурс.

Уговорката по тази схема да се покриват дълговете на железниците Московски имал с премиера Бойко Борисов, а се надявал и финансовият министър Владислав Горанов да я спази.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване